BLEFAROPLASTIA (CHIRURGIA ESTETICA A PLEOAPELOR)

 

BLEFAROPLASTIA   (CHIRURGIA ESTETICA A PLEOAPELOR)

 

blefaroplastieBLEFAROPLASTIA  are drept scop indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul pleoapelor inferioare si superioare ce duce la aparitia de riduri si pungi cu aspect inestetic.

Interventia se face de regula la pacientii cu varsta de peste 20-25 ani ani, iar rezultatele sunt foarte bune desi exista diferente mari in ceea ce priveste capaciatea de vindecare a pacientilor.

Indicatii preoperatorii:

Este interzisa administrarea aspirinei, antinevralgicelor, antiinflamatoriilor nesteroidiene, heparinei, trombostopului si a altor medicamente ce influenteaza coagularea sangelui

Nu mancati si nu beti lichide cu cel putin 6 ore inainte de efectuarea interventiei.

Efectuarea analizelor de laborator este absolut obligatorie si sunt recomandate de medicul chirurg si de cel anestezist

Intrerupeti tratamentul cu anticonceptionale si fumatul cu cel putin 10 zile inainte de interventia chirurgicala

Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie locala si dureaza in medie 1-3 ore, iar inciziile sunt foarte putin vizibile deoarece sunt plasate in pliuri naturale sau pe marginea ciliara (pleoapele inferioare ).  In anumite situatii blefaroplastia se poate realiza si cu sedare intravenoasa sau anestezie generala cu intubatie orotraheala.

Postoperator internarea dureaza cateva ore, perioada in care se admnistreaza profilactic antibiotice, antiinflamatorii si se aplica local pungi cu gheata.

Extragerea firelor se practica la 4-6 zile de la blefaroplastie , dar edemul si echimozele persista minimum 7-10 zile.

in primele 2 saptamani dupa blefaroplastie se recomanda purtarea ochelarilor de soare, iar majoritatea pacientilor pot reveni la locul de munca in 7 pana la 10 zile.

Blefaroplastia este una dintre interventiile de chirurgie estetica care schimba radical aspectul imbatrinit al fetei. In clinica noastra asociem blefaroplastia cu alte proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale cum ar fi: liftingul facial chirurgical  si  nechirurgical, marirea pometilor tratamentul cearcanelor, lipofillingul facial, peelingulchimic , marirea buzelor , mezoterapia, bioremodelarea faciala cu PROFHILO  si injectarea de   acid hialuronic .

Toate aceste proceduri fac parte din “bateria” de interventii estetice de rejuvenare faciala.

Pentru detalii suplimentare si programari consultatii chirurgie estetica

Chirurgie Estetica Faciala Forum0 comments

Comments are closed.