Tratament Laser Cutera

CUTERA-XEO – o platforma LASER, mai multe tehnologii, flexibilitate crescuta, cele mai bune rezultate

LASER-ul in medicina estetica este o tehnologie utilizata cu traditie de mai multe decenii, in continua evolutie si dezvoltare. In prezent gama de tratamente disponibile este una extrem de variata si tintita pentru fiecare dintre patologiile abordate in medicina estetica.Platforma LASER CUTERA-XEO este piesa de rezistenta a companiei titan1CUTERA, unul dintre liderii in domeniu. Tehnologia avansata , flexibilitatea crescuta si siguranta fac din Cutera- Xeo un ajutor de mare pret in tratamentul pielii imbatranite, cu pete sau vase inestetice, imperfectiuni ale tenului, ciatrici sau pilozitate nedorita. Prin lungimea de unda mare (Nd-YAG 1064 nm)  folosita, acest LASER medical se potriveste tuturor tipurilor de ten, chiar si persoanelor bronzate sau de culoare. Eficient si sigur datorita sistemului de racire inovator ofera rezultate vizibile, de lunga durata. Pentru majoritatea tratamentelor nu este necesar timp de recuperare si procedurile sunt nedureroase, doar in putine cazuri fiind necesara o anestezie usoara fie prin refrigerare locala, fie prin aplicarea unei creme anestezice. Dupa tratament reluarea activitatii zilnice se face imediat.Avand in vedere gradul inalt de siguranta al acestei aparaturi ea poate fi utilizata cu succes chiar si in tratamentul pielii sensibile de la nivelul fetei. Abordeaza rejuvenarea faciala prin aplicatii multiple cu efect sinergic cum ar fi combinarea LASER-ului TITAN pentru combatarea laxitatii tegumentare cu LASER-ul GENESIS pentru tratarea ridurilor fine, porilor măriţi, texturii inegale a pielii, eritemului difuz şi a cicatricilor. Se aplica perfect tendintelor actuale de tratament cat mai putin invaziv, rejuvenarea asistata LASER oferind rezultate similare cu cele ale metodelor traditionale dar fara a leza bariera epidermica si fara a necesita perioade lungi de recuperare.

genesisPrin incalzirea straturilor profunde se distrug legaturile chimice dintre fibrele de colagen fara elasticitate iar acestea reactioneaza prin contractie imediata cu efect de lifting. Rezultatele se vor imbunatati progresiv in urmatoarele luni fiind vorba inclusiv de stimularea formarii de colagen nou. Astfel in doar 4 sedinte la 6 saptamani interval se poate obtine mult dorita ameliorare a laxitatii tegumentare cu redistribuirea epidermului si a tesutului cutanat astfel incat rezultatul sa para cat mai natural, fara durere sau cicatrici.

Asociind acestui tratament 6 sedinte de LASER GENESIS la fiecare 2 saptamani efectul va fi potentat si amplificat deoarece acesta se adreseaza in primul rand texturii pielii, actiunea sa fiind in straturile superficiale ale dermului. Se va obţine un ten mai sănătos,cu luminozitate si fermitate prin reducerea diametrului porilor şi stergerea micilor imperfecţiuni. Rezultatele tratamentului individual sunt discrete insa efectul cumulativ amelioreaza semnificativ neregularităţile cauzate de vârstă, expunerea la soare sau anumite cicatrici.Privind rejuvenerea ca pe un maraton si nu o cursa de viteza vom recomanda preintampinarea problemelor tenului cauzate de imbatranire astfel incat efectele trecerii timpului sa nu devina evidente. Daca tratamentul se incepe de la primele semne de imbatranire se pot obtine rezultate mult mai naturale si fara durere decat in cazul corectiilor chirurgicale extensive necesare in stadiile avansate.

Atunci cand problema tenului nu este varsta ci o vascularizatie inestetica la nivelul fetei sub forma de vene si capilare dilatate, platforma CUTERA-XEO vine in ajutor prin utilizarea terapiei LASER ce nu lezeaza suprafata vascular`tegumentului, oferind o alternativa de tratament rapida si nedureroasa pentru toate tipurile de piele, de la cele mai deschise pana la cele bronzate sau de culoare.Tinta luminii in acest caz este hemoglobina ce va fi incalzita selectiv pana la coagulare si estomaprea vasului. In functie de numarul vaselor ce necesita tratament, calibrul si profunzimea lor, pot fi necesare mai multe sedinte si, in rare cazuri, pot aparea usoare urme de invinetire sau roseata, dar care fie isi pierd rapid din intensitate, fie vor putea fi acoperite prin machiaj.Ca in cazul oricarui tip de tratament LASER, dupa procedura va trebui evitata expunerea la ultraviolete si vor trebui utilizate produse cosmetice cu factor crescut de protectie solara (peste 50 SPF).

O alta problema abordata cu succes prin utilizarea CUTERA-XEO este pilozitatea insestetica. Metodele traditionale de indepartare a parului sunt limitate de caracterul lor incomod si de eficienta scazuta pe termen lung. Existenta firelor de par este ciclica, pornind de la faza de crestere (anagen) la faza dormanta (telogen) si trecand prin faza intermediara de eliminare (catagen). Aceste faze difera in functie de regiunea anatomica, tipul de par si starea hormonala. Culoarea parului este data de cantitatea de pigment melanic acesta fiind si tinta luminii in cadrul tratamentelor pentru epilare. Tot pe baza principiului fototermolizei selective, ca si in cazul celorlalte aplicatii CUTERA-XEO, foliculul pilos este distrus prin incalzire fara lezarea suprafetei tegumentare. Absorbtia slaba a luminii de catre celelalte structuri precum si sistemul de racire eficient il fac o metoda sigura de tratament.Cu 6-8 saptamani inainte de prima sedinta LASER nu se va epila parul (poate fi doar ras sau indepartat prin crema epilatoare) iar in ziua tratamentului va fi ras pentru o eficienta maxima si o degajare cat mai redusa de caldura la suprafata pielii. Piesa de mana raceste în timp ce aluneca pe piele. La emiterea pulsului de lumina unii pacienti pot epilare (1)percepe o usoara intepatura. Aceasta este mai accentuata cand firele de par sunt mai groase sau mai dese. De obicei nu este necesara anestezia locala sau administrarea de calmante; totusi, unii pacienti doresc aplicarea unui anestezic local la tratarea zonelor sensibile.

Imediat dupa tratament local se poate observa inrosirea pielii dar care va disparea in cateva minute pana la cateva ore. La 3 -10 zile se va observa ca parul pare sa creasca din nou. De fapt, majoritatea acestor fire de par sunt eliminate din folicul ca rezultat al tratamentului. Activitatea normala poate fi reluata imediat dupa tratament.

Majoritatea zonelor necesita 8-10 tratamente. Numarul optim de sedinte depinde de mai multi factori – grosimea firelor de par, zona tratata, ritmul de crestere a parului, vârsta, echilibrul hormonal, trasaturile individuale ale pielii. Cutera actioneaza prin distrugerea mai ales a firelor de par aflate în faza de crestere in momentul tratamentului. Dar firele de par ajung în faza de crestere în momente diferite si de aceea vor fi necesare mai multe tratamente pentru a distruge toti foliculii pilosi dintr-o anumita zona. In timp numarul foliculilor de par nu creste (ne nastem cu un anumit numar de foliculi), dar pe parcursul vietii pielea activeaza constant noi foliculi pilosi (pana atunci dormanzi). Pentru anumiti pacienti poate fi necesar consultul si controlul endocrinologic pentru rezultate optime (hirsutism).

www.clinicaestet.ro

www.orl-bucuresti.ro

 

Estetica Faciala Nechirurgicala Forum0 comments

Comments are closed.