c

lipofilling facialLiftingul facial prin  lipofilling facial  este una din metodele cele mai uzitate in chirurgia estetica de imbunatatire  a aspectului  facial.Lipofillingul sau umplerea cu grasime proprie presupune luarea de grăsime dintr-o zonă a corpului și injectarea acestuia într-o altă zonă. Prin lipofilling sa reface volumetria fetei fiind una dintre metodele de lifting chirurgical ca o alternativa la liftingul chirurgical clasic.
Grăsimea este îndepărtata de pe abdomen, din interiorul genunchiului sau a coapsei printr-o canulă îngusta într-o formă foarte blânda de liposculptura. Principiul este de a recolta grasime foarte atent, astfel incat celulele adipoase individuale, nu sunt deteriorate. Grăsimea este apoi filtrata si centrifugata pentru a elimina orice sânge, lichid sau celule deteriorate de grăsime. Celulele adipoase intacte sunt injectate în zonele de tratat cu ajutorul unor microcanule , operatia se poate realiza cu anestezie locala sau generala.
Supravietuirea celulelor adipoase este strict conditionata de modalitatea de recoltare a grasimii prin liposuctie si nu in ultimul rand de calitatea biologica a grasimii din zona de unde se recolteaza.

In chirurgia estetica faciala este considerata o metoda cu rezultate foarte bune,cu riscuri mici si recuperare rapida. Transferul de grasime la nivelul fetei (lipofilling ) face parte dintr-un set de proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale ce au drept scop reintinerirea faciala(rejuvenarea faciala) . Aceasta procedura va extrage grasimea proprie a pacientului si o va introduce acolo unde este necesar .Procedeul este folosit de mai multe decenii ( a fost descris de Prof Dr Fournier-parintele lipoaspiratiei- in 1985 ) si are la baza un principiu simplu si anume prelevarea unei cantitati de grasime de la nivelul corpului, prelucrarea acesteia si apoi reinjectarea grasimii la nivelul acelor zone care necesita o corectie a volumului. Utilizarea grasimii proprii din acele locuri unde se afla in exces si care de altfel ne deranjeaza ( abdomen, coapse) pentru a reintinerii o fata “cazuta”, lipsita de tonus, cu riduri faciale adinci are rezultate foarte bune, grasimea reinjectata fiind tolerata 100% de organism.     chirurgie estetica Comparativ cu ceilalti filleri folositi pentru umplerea ridurilor faciale, de tipul colagenului, grasimea proprie nu prezinta nici un risc de respingere sau alergie.
Aceasta procedura estetica de lipofilling ( injectare de grasime ) are rezultate excelente pentru stergerea ridurilor santurilor nazogeniene adinci, remodelind acel oval frumos al fetei, atenuind ridurile de la coltul gurii si creind un profil frumos al buzelor.  Efectul de corectie al ridurilor este imediat in primele 24-48 ore regiunea prezentind un edem moderat care se remite rapid sub tratament .Grasimea este extrasa din  anumite parti ale corpului, cum ar fi abdomen, coapse, fese  si injectata într-o alta zona care necesita umplere, cum ar fi de exemplu regiunea faciala.  La nivelul fetei grasimea poate fi introdusa in regiunea frontala, glabelara, pometi si santuri nazogeniene.

Rezultatul obtinut este de lifting facial, de umplere a „golurilor” sau santurilor aparute in urma procesului de imbatrinire si atrofie a structurilor anatomice faciale. Interventia estetica de transfer de grasime la nivelul fetei dureaza aproximativ 2-3 ore. Se realizeaza sub anestezie locala  eventual sedare si monitorizare anestezica. Precautiile si recomandarile preoperatorii sint similare cu ale celorlalte interventii de chirurgie estetica. Dupa procedura se recomanda o internare de maxim 12-24 ore (one day surgery), tratamentul postoperator fiind antialgic,antibiotic profilactic si desigur antiiinflamator.Procedura de transfer adipos facial ( lipofilling facial ) poate fi repetata dupa un interval de 1-2 ani daca se considera necesar fiind cunoscut faptul ca o parte din grasimea extrasa se resoarbe.

 Dupa mai multe etape de transfer adipos autolog la nivelul fetei, rezultatul va fi cvasidefinitiv rezultind un aspect „intinerit, proaspat”al fetei.Pacientii pot reveni la activitatea zilnica dupa citeva zile de la interventie.In clinica noastra utilizam lipofillingul( transferul  adipos autolog la nivelul fetei) asociat cu alte proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale: lifting facial (MACS Lift), lifting cu fire Aptos, injectare Vistabel (Botoxsi fillere ( acid hialuronic – Teosyal), peeling chimic cu acid tricloracetic (TCA). Putem asocia lipofillingul cu alte  metode de lifting nechirurgical ,  blefaroplastie , marirea buzelor si chiar mezoterapie faciala.

Toate aceste proceduri estetice intra in „bateria” de metode utilizate pentru rejuvenarea faciala chirurgicala si nechirurgicala.

lipofillingEvaluarea individuala a pacientilor este obligatorie in chirurgia estetica. Indicatia de lipofilling facial (transfer adipos autolog) este pusa dupa o examinare atenta a subunitatilor estetice faciale (piele,grasime,structuri musculare si osoase). Expectativele  pacientilor trebuie de asemenea luate in considerare si nu in ultimul rind posibilitatile tehnice care pot duce la o imbunatatire reala a aspectului fetei. Toate acestea sint elemente importante care contribuie la indicatia  transferului de grasime proprie la nivelul fetei.Lipofillingul facial poate fi asociat cu :

-lifting facial chirurgical

lifting facial nechirurgical cu fire de suspensie Silhouette Soft

-mezoterapie

-revitalizare faciala cu JALUPRO

-tratamentul ridurilor cu acid hialuronic

-blefaroplastie superioara sau inferioara

-tratament injectabil cu toxina botulinica

terapia Vampir sau liftingul Dracula

Primul pas pe care trebuie sa-l urmati este consultatia . In cadrul consultatiei se discuta toate aspectele legate de procedura,indicatiile, contraindicatiile si riscurile aferente. Daca pacienta prezinta intr-adevar indicatie pntru transferul autolog de grasime la nivelul fetei, atunci se trece la etapa urmatoare constind in efectuarea analizelor de laborator si a altor explorari paraclinice necesare.

Dupa consultarea analizelor de laborator si coroborat cu examenul clinic se decide tipul de anestezie si se programeaza data interventiei.

Recomandam ca toate informatiile sa se obtina din surse autorizate.

Puteti solicita o programare pentru consultatie la  Clinica Zone Medical Estet

Tel : 0213340080 , 0761640626

www.chirurgie-estet.ro

www.clinicaestet.ro

www.orl-bucuresti.ro

Chirurgie Estetica Faciala Forum0 comments

Comments are closed.