CUM VA ALEGETI CHIRURGUL ESTETICIAN. IMPORTANTA INFORMATIEI IN CHIRURGIA ESTETICA

CONSULTATIE CHIRURGIE ESTETICA.OPERATIE ESTETICA

Dr Turcu 2Alegerea chirurgului plastician care urmeaza sa va opereze este esentiala.Inainte de a apela la o operatie estetica solicitati o consultatie de chirurgie estetica unui chirurg plastician autorizat.

Datorita multitudinii de cabinete si clinici de chirurgie estetica existente la ora actuala in Romania aceasta alegere este dificil de facut. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa verificati daca acest chirurg este intr-adevar chirurg plastician, deoarece numai medicii specializati in chirurgie plastica au dreptul de a practica chirurgia estetica(stiut fiind ca aceasta este o subspecialitate a chirurgiei plastice).

Din nefericire, in prezent , in Romania exista foarte multi medici de alte specialitati care au urmat cursuri sumare de chirurgie estetica si isi aroga dreptul de a practica chirurgia estetica fara insa ca sa aiba legal acest drept. Deci, verificarea dreptului de libera practica in chirurgia plastica eliberat de Ministerul Sanatatii  este foarte importanta.

Deasemenea trebuie verificat daca respectivul medic este membru al ASOCIATIEI CHIRURGILOR PLASTICI DIN ROMANIA, forul professional care recomanda specialistii din acest domeniu.

In prezent foarte multi medici care nu au drept de libera practica in domeniu se autointituleaza MEDICI ESTETICIENI !!! Atentie!!! Aceasta specialitate nu exista si medicii care isi iau aceasta titulatura nu sunt chirurgi plasticieni si deci nu au drept legal de a practica chirurgia estetica. Specialitatea acreditata legal este “ Chirurgie Plastica-Microchirurgie Reconstructiva si Estetica”.

Informatia este esentiala in chirurgia estetica.Schimbarea aspectului estetic.corectarea imperfectiunilor necesita interventii estetice chirurgicale si nechirurgicale(de amploare mai mica sau mai mare) ce conduc in final la satisfactia personala a pacientei.Importanta chirurgiei estetice nu mai este pusa la indoiala in prezent;in momentul in care un „handicap fizic” devine o preocupare importanta el se transforma intr-o sursa de indispozitie si am putea spune chiar o „boala”.Necesitatea chirurgiei estetice corectoare este in acest caz evidenta si pe deplin justificata.

Rolul chirurgului plastician este deosebit de important in aprecierea reala a deficitului estetic si in precizarea conduitei corecte de tratament.Nu intotdeauna interventia solicitata de pacienta se suprapune peste indicatia chirurgului plastician;in aceasta situatie este necesara informarea corecta a pacientei si refuzarea efectuarii tratamentului solicitat daca acesta nu are indicatie.

In acest fel se evita aparitia unui „esec”-perceput desigur de pacienta care a solicitat o procedura estetica pentru care nu are indicatie.Chirurgia estetica este considerata de  multi specialisti ca o „chirurgie a Frumusetii”; parerea personala si in acest sens sint de acord cu dr Louis Bernard care afirma ca este in primul rind o „chirurgie de corectare”.” Infrumusetarea este mai mult ocazionala” ( Dr Louis Bernard ).Intre cererea pacientei si rezultat exista o informatie clara si realista in privinta posibilitatilor de tratament si a beneficiilor reale ce pot fi asteptate.In ciuda unor rezultate obiective satisfacatoare, „ esecurile din chirurgia estetica ( percepute in acest mod de pacient ) nu au alta origine decit neintelegerea intre cererea pacientei si posibilitatile reale de interventie concretizate in rezultatul obtinut.

Aceasta complicatie poate fi pe deplin evitata printr-o informare corecta asupra posibilitatilor reale ale chirurgiei estetice. Chirurgia estetica nu face miracole, nu este un furnizor de servicii la cerere, ci are drept scop ameliorarea defectelor fizice in limite strict tehnice.Cunoasterea rezultatelor la care poate spera si a metodelor cu ajutorul carora se obtin este un drept legitim al oricarui candidat ce se adreseaza specialistului de chirurgie plastica si estetica.Odata acceptata interventia,in masura in care informatia contine sfaturi de urmat a caror respectare influenteaza calitatea rezultatului ,pacientul trebuie informat ca va suporta consecintele nerespectarii acestora.

Informatia corecta  in legatura cu interventia solicitata de chirurgie estetica se obtine numai de la chirurgul plastician autorizat,cu drept de libera practica in chirurgia plastica si membru a ASOCIATIEI CHIRURGILOR PLASTICI DIN ROMANIA. Informatiile preluate de la prieteni binevoitori, vecini atotcunoscatori, emisiuni de divertisment,tratamente realizate in direct la TV cu tenta pur comerciala induc in eroare pacientul care preia astfel informatii eronate neconforme cu realitatea.

Pentru a evita acest lucru programarea pentru o  consultatie la cabinetul de chirurgie plastica autorizat este singura modalitate  de a obtine informatii corecte legate de procedura dorita .

Contactul direct cu chirurgul plastician in timpul consultatiei completeaza informatiile de baza obtinute si orienteza indicatia de tratament in mod individualizat adaptat pacientei ce solicita procedura estetica. Informatia corecta este deci cheia succesului, este facil de obtinut si sta la indemina oricui doreste sa apeleze la chirurgia estetica.

 www.clinicaestet.ro

Clinica  Zone Medical Estet  -Bucuresti

Chirurgie Plastica si Estetica

Dr.Eugen Turcu , medic primar chirurgie plastica-estetica, doctor in medicina

Tel: 0213340080 , 0761640626

Articole Forum0 comments

Comments are closed.